Elbob er finansieret via reklamelinks - Læs disclaimer

Bedste Elselskaber 2024 – Sammenlign og find nyt elselskab

Kristian Ole Rørbye

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Er du på udkig efter det bedste elselskab i 2024? Med så mange muligheder kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Vi har foretaget en dybdegående analyse af markedet, baseret på nøglefaktorer såsom kundetilfredshed (Trustpilot), kundeservice, kontraktbetingelser, bæredygtighed, kundefordele og introtilbud.

Produkt:

Variabel

Gratis oprettelse

96%

Vurdering

Hurtig kundeservice

Billig

4,7 Trustpilot

2,63 kr. pr. kWh

439 kr./md.

Ingen binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Variabel – Billig el

Altid billig el

97%

Vurdering

Ingen binding

Billig

Variabel pris

2,77 kr. pr. kWh

462 kr./md.

0 mdr. binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Timepris

Mulighed for grøn el

95%

Vurdering

Gratis oprettelse

Ingen binding

Ingen forudbetaling

2,80 kr. pr. kWh

466 kr./md.

Ingen binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

b.family

Variabel strømaftale

91%

Vurdering

Høj kundetilfredshed

Grøn strøm

Ingen binding

2,77 kr. pr. kWh

462 kr./md.

0 mdr. binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Variabel

200% CO2 Neutralt el

95%

Vurdering

Hurtig kundeservice

Billig

4,4 Trustpilot

3,10 kr. pr. kWh

516 kr./md.

Ingen binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Variabel

50% på abonnoment første 6 mdr.

91%

Vurdering

Ingen binding

Billig

Variabel pris

2,81 kr. pr. kWh

468 kr./md.

0 mdr. binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Variabel

Ingen abb første 3 mdr

91%

Vurdering

Ingen binding

Billig

Variabel pris

2,81 kr. pr. kWh

468 kr./md.

Ingen binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Fast pris

Prisen bliver låst hvert kvartal

91%

Vurdering

Hurtig kundeservice

Billig

Danmarks største elselskab

2,79 kr. pr. kWh

465 kr./md.

0 mdr. binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Variabel

Betal for dit forbrug 1 måned forud. Modregnes efterfølgende med dit faktiske forbrug

91%

Vurdering

Få uforpligtende tilbud

Grøn El

Danmarks største elselskab

2,79 kr. pr. kWh

465 kr./md.

0 mdr. binding

GÅ TIL UDBYDER

Produkt:

Variabel

0 kr. i oprettelse

95%

Vurdering

Ingen binding

Forskellige velkomstgaver

Billige elpriser

3,07 kr. pr. kWh

511 kr./md.

Ingen binding

GÅ TIL UDBYDER

De elselskaber vi anbefaler er nøje undersøgt for kvalitet og pålidelighed. Bemærk dog, at vores anbefalinger primært stammer fra vores annoncører og samarbejdspartnere, og bør derfor betragtes som reklame.

*Ovenstående estimater er udregnet ud fra mindste pris ved et forbrug på 2000 kWh / året og én person i husttanden i København.

For at bringe klarhed og sikkerhed i din beslutningsproces, har vi sat en omfattende indsats i vores udvælgelsesmetode.

Vores er trinnene for udvælgelse af de bedste elselskaber er både grundig og gennemsigtig:

  • Detaljeret Undersøgelse: Vi starter med en dybdegående analyse af elselskaberne, hvor vi bruger mange timer på at gennemlæse deres betingelser, for at sikre, at vi præcist forstår, hvad de tilbyder.
  • Forbrugerfeedback: Vi konsulterer anmeldelser og feedback fra forbrugere for at få en fornemmelse af selskabernes omdømme og pålidelighed.
  • Fokus på Bæredygtighed: Vi prioriterer de selskaber, der aktivt bidrager til grøn energi og bæredygtige løsninger.
  • Pris og Værdi: Vi gransker omhyggeligt priser og tilbud for at finde dem, der giver den bedste værdi for pengene.
  • Samarbejdsrelationer: Selvom nogle af de selskaber vi anbefaler er vores annoncører og samarbejdspartnere, sikrer vi, at vores anbefalinger altid er baseret på kvalitet, bæredygtighed og forbrugerens bedste interesse.

Vores mål er at guide dig som forbruger til de bedste elselskaber i elbranchen.

Med vores omfattende research i bagagen har vi opnået en ekspertise, som vi føler er uundværlig for forbrugere, der ønsker en klar forståelse. Med den viden i hånden, vil du være bedre rustet til at træffe det rette valg indenfor elmarkedet.

Kundetilfredshed hos de bedste elselskaber

Kundetilfredshed er en væsentlig indikator på kvaliteten af et elselskab. I denne sektion præsenterer vi en overskuelig tabel, der viser de forskellige elselskabers Trustpilot-score.

Disse scores er baseret på reelle kundeoplevelser og giver et pålideligt indblik i, hvilken service du kan forvente. Med denne information bliver det lettere for dig at sammenligne de bedste elselskaber og finde et, der lever op til dine forventninger.

ElselskabTrustpilot
Vest Energi4,1
EWII4,2
iWatt3,3
Nordisk Energi4,4
Nettopower3,4
Modstrøm3,6
Energidrift4,7
Edison4,2
NRGI4,7
Grow Energi4,4
Energi Fyn3,8
Preasy4,2
Verdo4,2
Norlys3,2
Velkommen3,1

Elmarkedet i Danmark

Elnetselskaberne og elselskaberne

Et elselskab er en virksomhed, der sælger elektricitet til forbrugere og virksomheder. Men hvordan fungerer det i praksis?

Elektricitet genereres fra forskellige kilder som vindmøller, solceller, kraftvarmeværker og andre produktionsanlæg. Når denne elektricitet er produceret, skal den transporteres til forbrugerne. Dette sker gennem et net af ledninger og kabler, som vi kender som elnettet.

I Danmark er elnettet delt op i to hoveddele: transmissionsnettet, som er hovedvejen for elektriciteten og distribuerer strøm over store afstande, og distributionsnettet, som er de mindre veje, der fører strømmen frem til de enkelte husstande og virksomheder.

Elselskab

Står for at købe elektricitet fra producenterne og sælge den videre til forbrugerne. Her kommer konkurrencen mellem elselskaberne ind i billedet, da de forsøger at tilbyde de bedste priser og vilkår for at tiltrække kunder.

Netselskab

Elnetselskabet har ansvaret for at transportere elektriciteten fra produktionsstedet til forbrugeren gennem elnettet. For denne service betaler forbrugeren en nettarif. Læs mere om dette længere nede.

Det er værd at bemærke, at mens du frit kan vælge dit elhandelsselskab i Danmark, er dit netselskab bestemt af, hvor i landet du bor.

Øst- og Vestdanmark: Derfor er der forskel på prisen

Vis Total Pris
Vælg mellem spotpris eller total pris inkl. moms, nettarif & afgifter. Nettarif er sat efter Radius priser (C-kunde). Kilde: Energi Data Service
Prisen lige nu: kr
Laveste pris: kr
Højeste pris: kr
Gennemsnit: kr

Data bliver hentet live via API kald til Energidataservice.dk

Elpriserne i Danmark er ikke ens over hele landet, og det er ikke ualmindeligt at bemærke prisforskelle mellem Jylland og Sjælland. Men hvorfor er det sådan? Der er flere faktorer, der bidrager til disse geografiske forskelle.

Elektricitetstransporten i Danmark er opdelt i to primære områder: Vestdanmark (primært Jylland og Fyn) og Østdanmark (primært Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm). Hver af disse områder har sin egen netoperatør, som har ansvaret for distributionen af elektricitet, og der kan være forskelle i de omkostninger, der er forbundet med dette.

Elpriser hos elselskaberne varierer ikke kun på grund af interne faktorer, men også på grund af landets afhængighed af strømleverancer fra nabolande. Når den indenlandske produktion ikke kan dække behovet, importeres ekstra strøm. Denne dynamik påvirker elpriserne forskelligt i Jylland og på Sjælland, primært fordi de er tilknyttet forskellige naboregioner. Vestdanmark er primært tilknyttet Tyskland, mens Østdanmark får sit ekstra strømbehov dækket fra Sverige og Norge.

Investeringer i elnettets infrastruktur kan variere afhængigt af regionens behov. For eksempel kan en region, der investerer mere i forsyningssikkerhed og i at undgå strømafbrydelser, have lidt højere priser som følge af disse investeringer.

Jylland og Sjælland kan have forskellige energikilder, som bidrager til det lokale elnet. For eksempel kan et større indtag af vindenergi i en region påvirke elprisen.

Når vinden ikke blæser, kan prisforskellen mellem Jylland og Sjælland blive mere udtalt. Sjælland, som primært får sin strøm fra Skandinavien, oplever ofte lavere priser end Jylland. Dette skyldes, at produktionsomkostningerne i Skandinavien generelt er lavere end i Tyskland.

Efterspørgsel og udbud på elbørserne kan variere mellem Jylland og Sjælland. Dette kan skyldes forskellige forbrugsmønstre, tilgængelighed af energiproduktion og regionale forhold.

Elpriserne i Danmark er således et resultat af en kombination af intern produktion, vejrmønstre, og dynamikken i de internationale elmarkeder. Selvom priserne kan variere mellem Jylland og Sjælland, er det vigtigt at forstå, at de er indbyrdes forbundne i en større europæisk kontekst.

Frihed til selv at vælge

I mange år havde danskere ikke samme mulighed for at vælge mellem forskellige elhandelsvirksomheder, som vi kender det i dag. Men dette landskab ændrede sig radikalt i 2003, da det blev besluttet, at alle elforbrugere skulle have ret til frit at vælge den elhandelsvirksomhed, de ønsker at samarbejde med. Denne beslutning blev truffet for at give forbrugerne en større grad af valgfrihed, samt for at øge konkurrencen på elmarkedet.

Hvorfor er dette valg så vigtigt? Først og fremmest giver det forbrugerne mulighed for at træffe beslutninger baseret på deres individuelle behov, uanset om det er priser, kundeservice, bæredygtighedsinitiativer eller andet. Dette øgede valg kan potentielt føre til lavere priser, bedre service og mere innovative produkter og tjenester.

Men selvom denne frihed blev indført i 2003, viste det sig, at mange stadig ikke var aktive i deres valg af elhandelsvirksomhed. Dette førte til en mere omfattende elmarkedsreform i 2016. Denne reform, der trådte i kraft den 1. april samme år, havde til formål at opmuntre endnu flere danskere til at benytte sig af deres ret til at vælge, hvilket skulle styrke konkurrencen yderligere på elmarkedet.

Det essentielle budskab er klart: Som elforbruger i Danmark har du frihed til at vælge. Denne frihed er en central rettighed, der har været styrket gennem årene, og som har til formål at sikre, at det danske elmarked fortsat er dynamisk, konkurrencedygtigt og i sidste ende til gavn for forbrugerne.

Læs mere om dette på Energistyrelsen.dk.

Kend dine rettigheder som elkunde

Som elkunde i Danmark har du en række rettigheder og pligter, som er vigtige at kende til.

  • Valg af Elselskab: Du har ret til frit at vælge elselskab og kan skifte til en anden uden omkostninger.
  • Leveringspligt: Fra den 1. april 2016 har elhandlere leveringspligt. Dette betyder, at de ikke kan afslå at levere et af de produkter, de tilbyder i dit område. Hvis de gør det, kan du klage til Ankenævnet på Energiområdet.
  • Sikkerhedsstillelse: En elhandler kan bede dig om at stille sikkerhed for fremtidige betalinger, især hvis du tidligere har haft betalingsproblemer. Men de kan ikke kræve en sikkerhed, der overstiger hvad der svarer til 5 måneders betaling.
  • Afbrydelse af Elforsyning: Din elhandler kan ikke bare afbryde din elforsyning, selv hvis du ikke har betalt din seneste regning. Der er specifikke regler og varslingsperioder, de skal følge.
  • Konkurs eller Manglende Opfyldelse af Aftale: Hvis din elhandler går konkurs eller ikke kan levere strøm af andre årsager, vil du automatisk blive tildelt en ny elhandler.
  • Klage: Hvis du føler, at din elhandler ikke overholder dine rettigheder, kan du først klage direkte til dem. Hvis dette ikke løser problemet, kan du klage til Ankenævnet på Energiområdet.

Du kan læse mere om dine rettigheder som elkunde her.

De Bedste Elselskaber i Danmark

At finde det bedste elselskab kan virke som en uoverskuelig opgave. Markedet er fyldt med massevis af tilbud, handelsbetingelser og priser, som kan gøre det svært for den almindelige forbruger at skabe et klart overblik. Vi forstår denne udfordring.

Derfor har vi dedikeret mange timer til at gennemgå de forskellige elselskabers leveringsbetingelser, priser, anmeldelser og kundefordele.

I listen herunder med elselskaber kan du under “Det med småt” læse vores komprimerede gennemgang af deres forretningsbetingelser.

vest energi elselskab logo
BESØG

Affiliate link

Vest Energi

Kort om elselskabet:

Med rødder i den vestlige del af Danmark, fokuserer Vest Energi på at levere vedvarende energi. De har en stærk mission om at fremme bæredygtighed og sikre, at deres kunder får en grønnere energiforsyning. Læs vores anmeldelse af Vest Energi.

Rating

Pris pr. kWh

88 øre

Estimeret pris

90 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

6 mdr.

  • Aftaleindgåelse: Elleverancer aftales mellem Vest Energi ApS og forbrugeren, som baserer sig på kundens valg af produkt​​.
  • Netforbindelse: Kunden skal være forbundet til el-forsyningsnettet og opfylde specifikke betingelser. Netselskabet transporterer strøm på Vest Energis vegne​​.
  • Aftalens start: Ved indgåelse får Vest Energi data til kundeoprettelse, og de kan opsige kundens tidligere el-leverandør​​.
  • Måling: Netselskabet håndterer måleudstyr, og kunden kan blive efterreguleret ved målefejl​​.
  • Levering: Leveringen følger aftalen og skal overholde kvalitetsspecifikationer. Kunden skal informere Vest Energi om væsentlige ændringer​​.
  • Betaling: Kunden betaler a conto, justeret efter årsforbruget. Betaling sker typisk via PBS​​.
  • Modregning: Elleverandøren kan modregne mellem forfaldne beløb og kundens tilgodehavende​​.
  • Sikkerhedsstillelse: Ved manglende betalingsvillighed kan Vest Energi kræve sikkerhed, som et depositum​​.
  • Force majeure: Forpligtelser kan suspenderes ved uforudsete begivenheder, som naturkatastrofer eller arbejdsstridigheder​​.
  • Erstatningsansvar: Vest Energi er ikke ansvarlig for skader pga. elnet-fejl og anbefaler kunden at have en driftstabsforsikring​​.
  • Opsigelse og Frikøb: Aftalen kan ikke opsiges før aftaleperiodens udløb, og tidlig opsigelse medfører gebyrer​​.
  • Personoplysninger: Vest Energi indsamler kundeoplysninger til administration og kan dele dem med tredjeparter ved behov​.
  • Uoverensstemmelser: Hvis kunden har klager, kan de rettes til Vest Energis kundeservice eller Ankenævnet på Energiområdet​​.
  • Lovvalg: Enhver tvist mellem kunden og Vest Energi vil blive afgjort under dansk lovgivning​​.
  • Ændringer: Vest Energi kan foretage ændringer i leveringsbetingelserne, og kunden kan ophæve aftalen ved væsentlige ændringer​​.

Kilde: Betingelser for Vest Energi ApS salg af el til privat.

nettopower-elselskab-logo
BESØG

Affiliate link

Nettopower

Kort om elselskabet:

Som en af Danmarks fremtrædende energileverandører, har Nettopower specialiseret sig i at tilbyde strøm uden unødige omkostninger. Deres enkle og transparente prismodel har gjort dem populære blandt danske forbrugere. Læs vores anmeldelse af Nettopower.

Rating

Pris pr. kWh

1,66 kr.

Estimeret pris

200 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

6 mdr.

  • Generelt om nettopower:
    • CVR-nr. 34221162.
    • Betingelserne gælder for alle ydelser, både til privat og erhverv.
    • Ved salg af elproduktion fra egenproducenter overdrages rettighederne til nettopower.
  • Fortrydelsesret:
    • Som kunde har du 14 dages fortrydelsesret fra aftalens indgåelse.
  • Forholdet til Netselskabet:
    • Kunden skal have en aftale med sit lokale netselskab om tilslutning til elforsyningsnettet.
    • Nettopower repræsenterer kunden ved leverandørskift over for Energinet.dk og netselskabet.
  • Levering og Kvalitet:
    • Leverancen inkluderer balancekraft, så kunden kan producere el efter behov.
  • Måling og Afregning:
    • Netselskabet står for måleudstyret og dets korrekthed.
    • Nettopower afregner bagud baseret på kundens faktiske forbrug.
  • Betalingsbetingelser:
    • Alle priser for el og netydelser afregnes i danske kroner.
  • Misligholdelse:
    • Væsentlig misligholdelse af aftalen kan føre til øjeblikkelig ophævelse.
  • Force Majeure:
    • Ved force majeure suspenderes forpligtelserne mellem parterne.
  • Erstatningsansvar:
    • Begge parter er erstatningsansvarlige efter dansk rets almindelige regler.
  • Opsigelse og Flytning:
    • Opsigelsesvarsel er 15 hverdage.
    • Meddelelse om flytning skal gives mellem 2 måneder og 7 arbejdsdage før flytningen.
  • Slutafregning:
    • Slutafregning sendes senest 6 uger efter aftalens ophør.
  • Personoplysninger:
    • Nettopower overholder Persondataloven ved indsamling og opbevaring af kundeoplysninger.
  • Klagebehandling:
    • Kunden har ret til klagebehandling.
    • Tvister afgøres efter danske retsregler.

Kilde: Forretningsbetingelser for nettopower ApS salg af el til privat

Verdo Elselskab Logo
BESØG

Affiliate link

VERDO

Kort om elselskabet:

Ud over at være en international energikoncern, stræber VERDO efter at gøre en forskel i både vand- og energiforsyning. Med en klar vision om at bidrage til en grønnere fremtid, fortsætter de med at innovere inden for bæredygtighedssektoren. Læs vores anmeldelse af VERDO.

Rating

Pris pr. kWh

1,79 kr.

Estimeret pris

215 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

6 mdr.

  • Generelle bestemmelser: Verdo Go Green A/S betegnes som “Sælgeren”, og betingelserne gælder for alle leverancer af elektricitet, primært til ikke-erhvervsmæssig brug. Betingelserne er en integreret del af kontrakten.
  • Prisfastsættelse: Den fakturerede pris inkluderer net- og systemtjenester, offentlige forpligtelser, elafgifter osv. Oplysninger om aktuelle priser og gebyrer findes på Sælgerens hjemmeside.
  • Fakturering og betaling: Sælgeren fakturerer køberen baseret på estimeret forbrug. Endelig afregning sker på baggrund af det faktiske årlige forbrug.
  • Særlige skatteforhold: Sælgeren kan søge oplysninger om køberens særlige skatteforhold.
  • Kontraktbinding og opsigelse: Køberen er bundet af kontrakten i 5 måneder. Opsigelse kan ske via et skema på Sælgerens hjemmeside.
  • Fortrydelsesret: Køberen har 14 dage til at trække sig fra kontrakten.
  • Flytning: Køberen skal underrette Sælgeren om flytning på flyttedagen.
  • Endelig afregning: Ved kontraktens ophør skal Sælgeren sende en slutregning inden for 6 uger.
  • Sikkerhedsstillelse: Sælgeren kan kræve en sikkerhedsstillelse, hvis der er risiko for manglende betaling.
  • Modregning: Sælgeren kan modregne eventuelle forfaldne tilgodehavender og gæld.
  • Ændringer: Sælgeren forbeholder sig retten til at ændre kontraktvilkår, herunder priser og produkter.
  • Forholdet til netvirksomheden: Sælgeren køber net- og systemtjenester fra køberens netvirksomhed.
  • Kontraktovertrædelse: Generel dansk lov gælder for kontraktovertrædelser.
  • Ansvar: Sælgeren er ikke ansvarlig for skader på grund af netfejl eller restriktioner pålagt af netvirksomheden.
  • Mangler: Reglerne i den danske købelov kan finde anvendelse.
  • Overdragelse af rettigheder: Køberen kan ikke overdrage sine rettigheder og forpligtelser uden Sælgerens skriftlige samtykke.
  • Persondata: Verdo behandler persondata til levering af elektricitet.
  • Klager: Klager kan rettes til Sælgerens kundecenter eller til Energi Ankenævnet.

Kilde: Leveringsbetingelser VERDO El for private

edison elselskab logo
BESØG

Affiliate link

Edison EL

Kort om elselskabet:

Edison EL kombinerer det bedste af to verdener: konkurrencedygtige priser og ren, grøn energi. Med en stærk dedikation til kundeservice, er de konstant på udkig efter måder at forbedre kundeoplevelsen på. Læs vores anmeldelse af Edison EL.

Rating

Pris pr. kWh

1,35 kr.

Estimeret pris

140 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

6 mdr.

  • Aftalevilkårene gælder for levering af elektricitet til kunder, hvor elforbruget primært er til ikke-erhvervsmæssig brug.
  • Ved accept af vilkårene giver kunden tilladelse til, at Edison EL kan skifte kunden fra den tidligere el-leverandør til Edison EL.
  • Kunden skal altid være tilsluttet det kollektive el-forsyningsnet via sin lokale el-net-virksomhed og overholde deres betingelser.
  • Måling af elforbrug er kundens ansvar gennem netvirksomheden.
  • Prisen for elektricitet består af betaling for forbrug, transport og offentlige afgifter.
  • Edison EL tilbyder et produkt kaldet “Det Glade Marked”, hvor el afregnes til en variabel pris.
  • Fakturering og betaling sker primært elektronisk.
  • EEs håndteringsgebyr udgør 9, 19 eller 29kr. pr. måned alt afhængig af, hvad der aftales med Kunden. Håndteringsgebyret kan vælges beregnet og opkrævet for hvert målepunkt tilknyttet kunden.
  • Kunden har ret til at fortryde aftalen inden for 14 dage efter indgåelse.
  • Ved flytning overføres aftalen til den nye adresse, medmindre kunden opsiger den.
  • Aftalen kan opsiges med en måneds varsel til udgangen af en måned.
  • Edison EL kan overdrage rettigheder og forpligtelser i forbindelse med aftalen til tredjepart.

Kilde: Edison El Vilkår

Energidrift elselskab logo
BESØG

Affiliate link

EnergiDrift

Kort om elselskabet:

Energidrift, som praler af at have en af de mest konkurrencedygtige priser i branchen, sætter kundeservice i højsædet. Deres engagement i at tilbyde personlig og effektiv service har givet dem en loyal kundebase. Læs vores anmeldese af EnergiDrift.

Rating

Pris pr. kWh

1,13 kr.

Estimeret pris

130 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

0 mdr.

  • Aftalevilkår for Privatkunder: Aftalevilkårene gælder for leverance af el fra Energidrift A/S til kunder, hvor elforbruget primært er til ikke-erhvervsmæssig anvendelse. Ved accept af vilkårene giver kunden tilladelse til skift fra tidligere el-leverandør til Energidrift A/S.
  • Tilslutning til nettet: Kunden skal altid være tilsluttet det kollektive el-forsyningsnet via sin lokale el-netvirksomhed og opfylde deres betingelser.
  • Leverancen: Leverancen sker til det aftalte tilslutningspunkt. Aftalen er løbende uden slutdato men kan opsiges af begge parter i henhold til gældende lovgivning.
  • Priser:
    • 4.1 Betaling for forbrug af el: Energidrift A/S tilbyder produktet “Grøn Strøm”.
      • 4.1.1 Grøn Strøm: Kunder kan vælge mellem en fast pris pr. kWh eller en variabel pris pr. kWh. Fastprisen justeres hver 3. måned i overensstemmelse med markedsprisen. Priserne består af Energidrift A/S’s kostpris, et tillæg for 100% vedvarende energi, en markedstypisk avance, samt et håndteringsgebyr. For privatkunder beregnes kostprisen ud fra Grundlasten, Profilomkostningen og en ubalance. Energidrift A/S opkræver et månedligt abonnement for hvert målepunkt tilknyttet kunden.
      • Særlige vilkår for Introprodukt: Introprisen gælder i 6 måneder for forbrug op til 1000 kWh/6mdr og kun ved ny tilflytning af bolig. Efter 6 måneder overflyttes man automatisk til tilsvarende alm privatprodukt.
  • Fakturering, afregning, modregning og gebyrer: Fakturering sker elektronisk. Afregning af el foretages aconto enten månedsvis eller kvartalsvis forud. Diverse gebyrer er specificeret på Energidrifts hjemmeside.
  • Sikkerhedsstillelser og kreditgodkendelser: Energidrift A/S kan kræve kreditgodkendelse af kunden og kan stille krav om kontant depositum eller anden sikkerhed.
  • Misligholdelse: Ved væsentlig misligholdelse kan aftalen ophæves med øjeblikkelig virkning.
  • Leveringshindringer og force majeure: Energidrift A/S er fritaget for ansvar ved force majeure situationer.
  • Erstatningsansvar: Energidrift A/S er ansvarlig efter dansk rets almindelige regler men er uden ansvar for kundens eventuelle driftstab eller andet indirekte tab.
  • Fortrydelsesret: Kunden har ret til at fortryde aftalen inden for 14 dage efter aftalens indgåelse, med visse undtagelser.

Kilde: Energidrifts aftalevilkår

Modstrom elselskab logo
BESØG

Affiliate link

Modstrøm

Kort om elselskabet:

Modstrøm er ikke bare en traditionel energileverandør; de ser sig selv som en partner i den grønne omstilling. Med tilbud som spareaftaler og finansieringsmuligheder for energiprojekter, ønsker de at give deres kunder redskaberne til at træffe mere bæredygtige valg. Læs vores anmeldelse af Modstrøm.

Rating

Pris pr. kWh

1,76 kr.

Estimeret pris

226 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

6 mdr.

  • Aftalens Parter: Aftalen om levering af strøm, produkter og services er indgået mellem kunden og Modstrøm Danmark A/S.
  • Kundens og Modstrøms Kontaktoplysninger: Specifikke kontaktdetaljer for både kunden og Modstrøm.
  • Specifikation af Ydelser: Aftalen dækker levering af strøm, abonnement, servicepakker og eventuelle tillæg. Modstrøm kan udskyde startleverancen, hvis den første acontobetaling ikke er betalt rettidigt.
  • Fortrydelsesret: Kunden kan fortryde aftalen inden for 14 dage efter indgåelse. Hvis Modstrøm har påbegyndt leverancen inden fortrydelsen, skal kunden betale for de allerede leverede ydelser.
  • Bindingsperiode og Opsigelse:
    • Leveringsaftalen har en bestemt bindingsperiode.
    • Aftalen kan opsiges med 1 måneds varsel til udgangen af en måned mod et gebyr på 450 kr. samt Modstrøms forventede indtjening fra opsigelsesdagen. Indtjeningen opgøres som det estimerede forbrug for perioden samt et beløb pr. måned for servicepakken.
    • Efter bindingsperioden kan aftalen opsiges med 1 måneds varsel.
  • Erklæring og Fuldmagt: Kunden giver Modstrøm ret til at indhente aftagenummer og årsforbrug fra Datahub og skifte leverandør. Kunden er ansvarlig for betaling af strømforbruget, afgifter, transportomkostninger og gebyrer.
  • Aftale og Tillæg: Aftalen består af denne aftale, tillæg og de generelle betingelser.
  • Kommunikation: Al kommunikation sker primært via e-mail, medmindre andet er aftalt. Modstrøm kan også kommunikere via e-Boks.
  • Generelle Privatbetingelser: Disse betingelser gælder for alle private elleverancer fra Modstrøm. Der er specifikke bestemmelser om levering af strøm, forholdet mellem kunden og netselskabet, ændring af leveringsadresse og kundens oplysningspligt.

Kilde: Modstrøm leveranceaftale private

Norlys Elselskab logo
BESØG

Affiliate link

Norlys

Kort om elselskabet:

Som en af de tungeste spillere på det danske marked, kombinerer Norlys energi og telekommunikation for at skabe grønne, digitale løsninger. De har en bred vifte af tjenester, der strækker sig fra energiforsyning til bredbånd. Læs vores anmeldelse af Norlys.

Rating

Pris pr. kWh

1,45 kr.

Estimeret pris

181 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

0 mdr.

  • Generelle bestemmelser: Leveringsbetingelserne gælder for alle el-leverancer fra Norlys til private kunder, medmindre andet er angivet i aftalen.
  • Fortrydelsesret: Kunder kan træde tilbage fra aftalen inden for 14 dage fra aftalens indgåelse.
  • Forholdet mellem kunden og netselskabet: Kunden skal have en aftale om tilslutning til det kollektive el-forsyningsnet med sit lokale netselskab.
  • Levering | Kvalitet: El-leverancen er inklusive balancekraft, og Norlys kan midlertidigt stoppe leverancen, hvis netselskabet afbryder forsyningen.
  • Måling | Måledata | Afregning | Regulering: Netselskabet er ansvarlig for måleudstyret, og Norlys kan efterregulere regninger baseret på forbrugsdata eller målefejl.
  • Betalingsbetingelser | Priser: Alle priser for elektricitet og netydelse er angivet i danske kroner. Norlys kan opkræve renter og gebyrer for forsinkede betalinger.
  • Misligholdelse: Hvis en part misligholder aftalen, kan den anden part ophæve aftalen med øjeblikkelig virkning.
  • Leveringshindringer | Force majeure: I tilfælde af force majeure suspenderes parternes forpligtelser over for hinanden.
  • Erstatningsansvar: Parterne er erstatningsansvarlige efter dansk rets almindelige regler, med visse undtagelser.
  • Leveringsforholdets løbetid: Aftalen kan opsiges med et varsel på en måned til en måneds udgang efter 5 måneder fra aftalens indgåelse.

Kilde: Norlys leveringsbetingelser

Grow Energy elselskab logo
BESØG

Affiliate link

Energi+ (grow energy)

Kort om elselskabet:

Med en vision om at tage ansvar for miljøet, går Energi+ forrest med deres 200% CO2-kompensation. Deres prisgarantimodel beskytter forbrugerne mod pludselige prisstigninger og sikrer, at kunderne altid får den bedste deal. Læs vores anmeldelse af EnergiPlus.

Rating

Pris pr. kWh

1,70 kr.

Estimeret pris

215 kr./md.

Energi

Variabel

Dækning

Hele Danmark

Binding

6 mdr.

  • Energi+ A/S er el-leverandøren.
  • Gælder for alle el-leverancer til privat brug.
  • Kreditgodkendelse nødvendig før aftale.
  • Kunden skal være tilsluttet det lokale elforsyningsnet.
  • Netselskabet håndterer el-transport.
  • Netselskabet står for el-måling.
  • Efterregulering kan forekomme.
  • Levering til aftalt tilslutningspunkt.
  • Levering kan stoppes ved forsyningafbrydelse.
  • Priser i DKK og inkl. moms.
  • Prisen inkluderer forbrug, transport, og afgifter.
  • Forskellige produkter med varierende priser og betingelser.
  • Aconto opkrævning kvartalsvis forud.
  • Afregning baseret på faktisk forbrug.
  • Elektronisk betaling via betalingsservice eller kort.
  • Kan kræves ved tvivl om betalingsevne.
  • Maksimalt 5 måneders betaling som sikkerhed.
  • Fremrykning af opkrævning ved minus på over 500 kr.
  • Automatisk rateopkrævning før negativ saldo.
  • Sikkerhedsstillelse ved negativ saldo i over 7 dage eller over 100 kr.
  • Manglende betaling kan føre til misligholdelse.

Kilde: Leveringsbetingelser: Salg af el til private

Hvorfor er det vigtigt at vælge sit elselskab?

At vælge det bedste elselskab er ikke længere bare et spørgsmål om lys og varme, men et aktivt valg, der påvirker ens daglige liv. Dette valg giver forbrugeren mulighed for at tage kontrol og bestemme, hvad man vægter højt – uanset om det er bæredygtighed, økonomi, service eller ekstra fordele.

Med friheden til at vælge kan man sikre, at ens energibehov bliver opfyldt på en måde, der bedst afspejler ens personlige værdier og prioriteringer.

Miljøvenlig og grøn energi

Miljøvenlig og grøn energi er energikilder, der producerer minimalt CO2 og andre skadelige emissioner sammenlignet med traditionelle fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas. Disse energiformer, såsom sol, vind, vand og biomasse, har den fordel, at de ikke kun reducerer drivhusgasudslip, men også mindsker vores afhængighed af ressourcer, der med tiden bliver mere begrænsede og dyrere.

For mange forbrugere er valget af grøn energi en direkte støtte til en mere bæredygtig fremtid. Ved at vælge grøn energi støtter man op om en renere og mere ansvarlig energiproduktion. Samtidig sender det et signal til energisektoren om, at der er en stigende efterspørgsel efter miljøvenlige alternativer. Dette kan give den enkelte en følelse af aktivt at bidrage til klimaets velbefindende og at skabe en bedre fremtid for kommende generationer.

Dog skal det nævnes, at grøn energi kan være dyrere end andre energikilder. Ikke alle prioriterer miljøet på samme måde, og økonomiske overvejelser kan være en afgørende faktor for mange. Derfor er det vigtigt at huske, at hver enkelt har ret til at træffe deres eget valg baseret på deres personlige værdier og økonomiske situation.

Sådan er reglerne for markedsføring med grøn energi

Kategori 1

Dokumentationskrav:

  • Oprindelsesgaranti der beviser, at en bestemt mængde energi er produceret fra vedvarende energikilder.
  • Bevis på at strømmen stammer 100% fra vedvarende energikilder.
  • Beskriver de specifikke tiltag, der er taget for at gøre produktet mere klimavenligt.
  • At de påståede klimatiltag faktisk er blevet implementeret.
  • Bevise den faktiske effekt, som klimatiltaget har haft på miljøet.

Kategori 2

Dokumentationskrav:

  • Oprindelsesgaranti der beviser, at en bestemt mængde energi er produceret fra vedvarende energikilder.
  • Individuel deklaration, der viser, at strømmen stammer 100 pct. fra VE-kilder.

*Kilde: Forbrugerombudsmanden

Spare penge

For mange danskere er økonomi en afgørende faktor, når det kommer til valg af elselskab. Ved aktivt at vælge dit elselskab kan du potentielt spare penge på din elregning. Forskellige selskaber har forskellige prisstrukturer, tilbud og abonnementsmodeller.

Nogle selskaber kan tilbyde konkurrencedygtige priser baseret på dit forbrugsmønster, mens andre kan have specielle tilbud eller rabatter, som kan være økonomisk fordelagtige. Ved regelmæssigt at revurdere dit valg af elselskab og holde øje med markedets udvikling, sikrer du dig, at du altid får mest muligt for dine penge.

Sådan vurderer og sammenligner du elselskaber

Hvad skal du kigge efter, når du sammenligner elselskaber?

Danmark er der 47 elselskaber at vælge imellem, hvilket kan gøre beslutningsprocessen overvældende. For at gøre valget lettere og mere gennemskueligt er det vigtigt at se nærmere på nogle centrale faktorer.

Kundeservice

Kundens oplevelse er kernen i ethvert forretningsforhold. Et godt elselskab skal ikke kun levere strøm, men også støtte, når der er spørgsmål eller bekymringer.

Tjek selskabets omdømme via kundeanmeldelser.

Undersøg hvor let det er at komme i kontakt med selskabets support, og hvilke kanaler de tilbyder: telefon, e-mail, chat osv.

Vurder selskabets reaktionstid og evne til at løse kundernes problemer effektivt.

kWh pris

Dette er hjørnestenen i din elregning. Prisen pr. forbrugt kilowatt-time. Det er en af de vigtigste punkter, da den direkte påvirker din elregning.

Se hvordan prisen pr. kilowatt-time sammenligner sig med andre selskaber.

Overvej om selskabet tilbyder faste eller variable priser, og hvad der passer bedst til dit forbrugsmønster.

Se vores grundige gennemgang af de billigste elselskaber her.

Fast eller variabel pris

Dette er et centralt valg. Med en fast pris er du sikret en bestemt pris pr. kWh i en aftalt periode. Dette kan give forudsigelighed i budgettet. Variabel pris, derimod, følger markedsprisen og kan således variere.

Dette kan være en fordel i perioder med lave markedspriser, men indebærer også en risiko, hvis priserne stiger.

Abonnement

Udover kWh-prisen opkræver mange selskaber også en fast månedlig eller årlig abonnementspris. Det er vigtigt at inkludere denne omkostning i dine beregninger.

Vær opmærksom på eventuelle ekstra gebyrer eller serviceomkostninger.

Bindingsperiode

Længden af en kontrakt kan variere, og det kan betingelserne for at bryde den også.

Overvej hvor længe du er parat til at binde dig til et bestemt selskab.

Find ud af om der er gebyrer eller sanktioner for tidlig opsigelse.

Eventuelle introtilbud

Tilbud kan være attraktive, men det er vigtigt at kende detaljerne. Se nøje på tilbuddets varighed og hvad prisen vil være, når introduktionsperioden er slut.

Læs betingelserne for tilbuddet og find ud af, om der er nogen forpligtelser forbundet med det.

Overvejelser inden skift af elselskab

At skifte elselskab er en beslutning, der kan have en betydning for både din økonomi og din hverdagskomfort. Derfor er det essentielt at tænke sig godt om og tage alle relevante faktorer i betragtning.

Behovsanalyse

Start med at kigge på dit aktuelle elforbrug. Har dine behov ændret sig siden sidste gang, du valgte elselskab? Måske bruger du mere eller mindre strøm nu, eller måske har du nye elektriske apparater, der påvirker forbruget.

Opsigelsesvarsel

Undersøg om dit nuværende elselskab har specifikke betingelser for opsigelse. Nogle selskaber kræver et vist opsigelsesvarsel, og det kan være godt at have styr på dette, så du undgår unødvendige gebyrer.

Eventuelle skjulte omkostninger

Vær opmærksom på, om der er skjulte omkostninger ved at skifte elselskab. Dette kan inkludere oprettelsesgebyrer, gebyrer for manglende betaling, eller andre uforudsete omkostninger.

Din nuværende kontraktlængde

Har du en fast kontrakt med dit nuværende selskab, der strækker sig over en længere periode? Er der en økonomisk fordel ved at blive hos dit nuværende selskab indtil kontrakten udløber?

Eventuelle tilbud fra dit nuværende selskab

Inden du skifter, kan det være en god idé at kontakte dit nuværende selskab for at se, om de kan komme med et konkurrencedygtigt tilbud eller forbedringer i forhold til dit nuværende abonnement.

Forberedelse til skiftet

Overvej praktiske forberedelser som at samle nødvendige oplysninger og papirer. Dette kan inkludere tidligere elregninger, måleraflæsninger og personlige oplysninger.

Hvor meget kan man spare ved at vælge nyt elselskab?

Valget af et elselskab kan have en markant indflydelse på dit årlige energibudget. Forsyningstilsynets rapport “elprisundersøgelsen 2021” giver en indikation af, hvor betydelige besparelserne kan være, hvis man vælger at skifte til et mere omkostningseffektivt elprodukt.

Her er nogle centrale punkter fra rapporten:

  • Forbrugere i lejligheder: For dem med et forbrug på 1.800 kWh årligt, var besparelserne mellem 350-950 kr. ved at skifte til et billigere elprodukt. Dette kan dække omkostningerne for andre husstandsudgifter, som for eksempel en måneds internetregning eller endda nogle dagligvarer.
  • Forbrugere i parcelhuse: Med et årligt forbrug på 4.500 kWh, kunne besparelserne ligge mellem 510-1.980 kr. Dette kunne svare til et par måneders varmeregning, eller måske til en mindre husstandsrenovering.
  • Parcelhuse med elvarme: Hvis dit parcelhus benytter elvarme og har et forbrug på 15.000 kWh, kunne besparelserne være så store som mellem 1.270-7.480 kr. Dette er en betydelig sum, der kunne gå til større investeringer eller forbedringer i hjemmet.

Kilde: Den teoretisk maksimale besparelse – Elprisundersøgelse 2021 af Forsyningstilsynet

Disse data fremhæver betydningen af regelmæssigt at revurdere og sammenligne elselskaber. Selvom besparelserne kan variere afhængigt af individuelle forbrugsmønstre og tilbud fra forskellige elselskaber, er potentialet for økonomisk besparelse tydeligt.

5 gode råd til at vælge det rigtige elselskab

5 gode råd til at vælge det rigtige elselskab
  1. Revurdér regelmæssigt dit elforbrug: Det er vigtigt at gennemgå din elregning årligt, især hvis der opstår betydelige ændringer i dit forbrug. For eksempel hvis du installerer elopvarmning eller skal flytte.
  2. Abonnementsomkostninger er vigtige: Hold øje med de faste abonnementsomkostninger. For dem med et moderat elforbrug kan det være økonomisk fordelagtigt at opte for en plan med lave eller ingen faste abonnementsgebyrer.
  3. Sørg for løbende at overvåge tilbud: For at få mest muligt ud af tilbudene på markedet anbefales det at besøge sider som elpris.dk eller elselskabernes egne hjemmesider regelmæssigt for at sammenligne priser og tilbud.
  4. Vær opmærksom på udløb af tidsbegrænsede tilbud: Mange tidsbegrænsede tilbud, som introduktionstilbud eller fastprisaftaler, har en udløbsdato. Når denne dato nærmer sig, er det vigtigt at vide, hvilket produkt eller prisplan du automatisk overføres til.
  5. Valget mellem faste og variable priser: En elplan med variabel pris vil reflektere ændringerne i engrosmarkedet. Selv større svingninger i energiprisen vil ofte ikke have en stor indflydelse på den samlede elregning for de fleste forbrugere. Overvej en fastprisplan kun, hvis du værdsætter forudsigelighed i din regning over en bestemt periode.

Find det bedste elselskab og spar penge

Gå til oversigten nu og find det der passer bedst til dit behov

Sådan skifter du elselskab

At skifte elselskab kan på overfladen virke som en kompleks opgave fyldt med teknisk jargon og uendelige papirbunker. Men i virkeligheden er det en overraskende enkel proces, der kan resultere i betydelige besparelser, bedre service eller et skridt i en mere bæredygtig retning.

Mange danskere bliver hos deres nuværende elselskab af ren vane, men med de mange muligheder på markedet, er det værd at overveje, om der kunne være et bedre match derude.

I det følgende vil vi trin for trin guide dig igennem processen, så du føler dig klædt på til at træffe det bedste valg for dig og din husstand.

Trin-for-trin guide til at skifte elselskab

Lav research

Først og fremmest bør du sætte dig ind i din nuværende aftale. Er der nogen bindingsperiode, eller er der eventuelle gebyrer forbundet med at skifte?

Se derefter på dit nuværende forbrug og omkostninger. Dette vil give dig en basislinje, når du sammenligner med andre selskaber.

Sammenlign elselskaber

Sammenlign priser, services, og anmeldelser fra andre kunder. Overvej både pris og de værdier eller fordele, hvert selskab tilbyder.

Husk at tage højde for både kWh-pris, abonnementsgebyrer og eventuelle skjulte gebyrer.

Kontakt dit nye elselskab

De vil guide dig igennem processen, og i mange tilfælde vil de også tage sig af det administrative arbejde med at skifte fra dit gamle selskab.

Afslutning af din gamle aftale

Afhængigt af din nuværende aftale kan det være nødvendigt at opsige denne. Igen, mange elselskaber vil bistå i denne proces for at gøre skiftet så smidigt som muligt.

Giv de nødvendige oplysninger til dit nye elselskab

For at gøre skiftet så effektivt som muligt, sørg for at have alle nødvendige oplysninger klar. Dette inkluderer typisk dit navn, adresse, Målepunkt-ID og oplysninger om dit nuværende forbrug.

Afvent bekræftelsen

Når alle trin er fuldført, vil du modtage en bekræftelse fra dit nye elselskab om, at skiftet er gennemført. Herefter vil du modtage dine regninger fra dem og nyde de fordele, de tilbyder.

Hvilke oplysninger skal elselskabet bruge?

Hvilke oplysninger skal elselskabet bruge

Når du beslutter at skifte elselskab, er der nogle centrale oplysninger, som det nye selskab skal bruge for at sikre, at overgangen sker gnidningsfrit. At have disse oplysninger klar på forhånd kan hjælpe med at fremskynde processen.

  1. Personlige oplysninger
    • Navn: Dette er grundlæggende for enhver kontrakt.
    • Adresse: Dette sikrer, at den elektricitet, du betaler for, leveres til den korrekte bolig.
  2. Forbrugsrelaterede oplysninger:
    • Målepunkt-ID: Dette er et unikt nummer for din elinstallation og bruges til at identificere netop din tilkobling i det danske elnet. Det kan ofte findes på din elregning. Det består af 18 cifre og starter altid med 5713131.
    • Forventet årligt forbrug: Selvom dette ikke altid er obligatorisk, kan det hjælpe selskabet med at give dig den mest nøjagtige prisestimat. Hvis du ikke har denne information ved hånden, kan et estimat fra din tidligere regning eller et gennemsnitligt forbrug for en bolig af din størrelse ofte bruges.
  3. Nuværende elselskabsoplysninger:
    • Dette kan inkludere navnet på dit nuværende elselskab og typen af aftale, du har med dem. Disse oplysninger kan hjælpe det nye selskab med at koordinere skiftet mere effektivt.
  4. Betalingsoplysninger:
    • Afhængigt af dit valgte selskab og deres betalingsmetoder, kan det være nødvendigt at give bankoplysninger eller andre betalingsdetaljer.

Hvor lang tid tager det at skifte elselskab?

At skifte elselskab er i dag en mere strømlinet proces end tidligere, men det kræver stadig lidt tid og planlægning. Generelt kan man forvente, at det tager mellem 3-5 uger at skifte til et nyt elselskab. Denne periode inkluderer tid til at opsige din gamle aftale, behandle dine oplysninger hos det nye selskab og implementere den nye aftale.

En vigtig faktor at overveje er dit nuværende elselskabs krav omkring opsigelsesvarsel. Det er vigtigt at tjekke, hvor lang tid i forvejen du skal meddele dem, at du ønsker at skifte, da dette kan have betydning for, hvornår din nye aftale kan træde i kraft. Desuden kan der være gebyrer forbundet med tidlig opsigelse, hvis du ikke overholder den aftalte opsigelsesperiode.

Selvom processen kan tage nogle uger, er det værd at huske på, at et skift kan medføre både økonomiske besparelser og en service, der bedre matcher dine behov. Derfor er det en god investering af din tid at undersøge mulighederne og træffe det rigtige valg.


Find det bedste elselskab og spar penge

Gå til oversigten nu og find det der passer bedst til dit behov

Når det kommer til at vælge det bedste elselskab, er der mange faktorer at tage i betragtning. Fra at forstå betydningen af grøn energi til at sammenligne selskaber og overveje dine egne behov – det kan virke uoverskueligt. Men med den rette forberedelse og viden, kan du træffe en velinformeret beslutning, der passer bedst til dig og dit hjem.

Husk, at dit valg ikke kun påvirker din pengepung, men også den indflydelse, du har på miljøet og den samlede energisektor. Så næste gang du betaler din elregning, kan du gøre det med visheden om, at du har truffet et valg, der er både økonomisk fornuftigt og bæredygtigt.

Uanset hvor du ender, skal du huske at tjekke ind med dine behov og markedet med jævne mellemrum. Verden – og elmarkedet – ændrer sig konstant, og det bedste valg i dag er måske ikke det bedste valg i morgen. Vær proaktiv, informeret og klar til at justere efter behov.

Gnm. bedømmelse 5 / 5. Stjerner: 10

Ingen bedømmelser endnu